Hoe kun je een auto importeren uit Duitsland?

Je hebt er vast wel een van gehoord en inmiddels doen steeds meer mensen het, een auto importeren uit Duitsland. Dit heeft namelijk ontzettend veel voordelen en is daarnaast ontzettend eenvoudig zelf te realiseren. Zo heeft het niet alleen een voordeel in prijs, maar ook in het aanbod auto’s dan onze oosterburen te bieden heeft. Duitsland is natuurlijk een stuk groter en de bakermat van vele grote bekende merken. Daarnaast hoef jij je ook zeker geen zorgen te maken over de garantie, want het grote voordeel is, is dat wanneer jij een jonge occasion koopt, deze doorgaans gewoon onder de Europese garantie valt.

Zelf een auto importeren

Wanneer je opzoek bent naar een auto, dan heb je vast een favoriet merk en wellicht zelfs ook al een bepaalde type welke je graag zou willen aanschaffen. Het begint natuurlijk met het zoeken naar de juiste websites. In ons eigenland zijn dat de bekende partijen zoals Autoscout24, marktplaats en in een iets mindere mate Autotrack. Wanneer je een auto wilt gaan importeren, dan begin je bij de Duitse variant van ‘marktplaats’ Dat is in dit geval Mobile.de. Dit is de grootste aanbieder op het gebied van auto’s

Wat kost het importeren

Wanneer je een auto wilt gaan importeren, dan betaald je uiteraard de aanschafprijs. Vervolgens moet de auto naar Nederland toe, dit kun je zelf doen, maar je kunt ook zorgen voor een transport. Uiteraard is dit afhankelijk van de plek waar je auto staat. Daarnaast betaal je nog een klein bedrag aan de RDW voor de importkeuring en tenaamstelling. Dit is +/- € 100,-.

De BPM

De grootste kostenpost is de BPM. Vaak is dit eenvoudig middels verschillende calculators op het internet uit te rekenen. Wanneer je niet voor verassingen wilt komen te staan en optimaal voordeel wilt genieten, dan is het verstandig dit deel uit te besteden aan iemand die er verstand van heeft. Wanneer je dit juist goed, kan het je tot wel duizenden euro’s besparen op een jonge occasion.