Auto importeren Oost-Europa

Het importeren van een auto wordt steeds populairder. Niet alleen door het enorme aanbod auto’s welke je vindt buiten onze eigen landsgrenzen, maar ook de fiscale voordelen die het importeren van een auto met zich meebrengen zijn ontzettend interessant. Wel is het belangrijk, dat wanneer je de keuze maakt een auto te importeren uit Oost-Europa, je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet. Vind je het lastig of heb je twijfels, dan is het belangrijk een bureau of specialist in te schakelen, want wanneer je bepaalde zaken vergeet, kan het zijn dat je voor een vervelende financiële verrassing komt te staan, waardoor je aankoop ineens een stuk duurder kan uitvallen dan aanvankelijk gedacht.

Waarom een auto importeren

De voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen een auto te importeren, is simpelweg omdat het fiscaal aantrekkelijk is. De aanschafprijs van een auto uit Oost-Europa ligt doorgaans een heel stuk lager, dan wanneer je een auto uit eigen land aanschaft. Daarnaast is het aanbod auto’s ook een stuk groter. Niet zo gek te bedenken dat landen zoals; Duitsland, Polen en Italië tot wel 5 keer meer inwoners hebben dan wij. Wanneer je exact weet hoe het zit met de regels, kan een auto importeren uit Oost-Europa je bij een occasion tot wel enkele duizenden euro’s schelen mooi meegenomen toch?

Waar moet je op letten?

Waar je in Nederland eenvoudig middels de kentekencheck de voornaamste informatie kunt achterhalen, geldt dit voor een geïmporteerde auto uit Oost-Europa niet. Toch kun je, met het chassisnummer de nodige informatie die belangrijk is achterhalen. Zoals het schadeverleden van een auto. Ook is het belangrijk te kijken naar kilometerstand. Is deze logisch en zijn ook de onderhoudsboekjes aanwezig? Waar we in Nederland de NAP kennen, geldt dit in het buitenland vaak niet. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Zorg er dus altijd voor, dat wanneer je zelf niet over de juiste kennis beschikt, je een expert inschakelt. Dit voorkomt dat je voor een vervelende verrassing komt te staan.