Auto importeren Frankrijk

Dat het importeren van een auto uit het buitenland steeds meer wint aan populariteit, dat is natuurlijk met alle voordelen die het met zich meebrengt niet zo heel vreemd. Zo kan het je enkele honderden tot wel duizenden euro’s schelen in de aanschaf van een soortgelijke auto in het buitenland ten opzichte van in eigen land. Daarnaast brengt een auto uit het buitenland ook fiscaal nog de nodige voordelen met zich mee. Waar we in het verleden veelal op zoek gingen naar een auto om te importeren bij onze oosterburen, verplaatsen veel mensen zich nu ook naar het zuiden. Zo kun je namelijk ook kiezen voor een auto importeren uit bijvoorbeeld Frankrijk.

Waar begin je?

Net als naar het zoeken van een auto in eigen land, geldt ook voor het zoeken naar een auto in Frankrijk dat je moet weten waar je verschillende auto’s kunt vinden. Waar heb in Nederland eenvoudig is een auto te zoeken, kan het in Frankrijk even puzzelen zijn. Het is dus verstandig eerst te bepalen welke merk en type auto je graag wilt. Zo kun je een stuk gerichter zoeken, dat scheelt je een hoop werk. Daarnaast is het ook goed te bepalen in welke regio je wilt gaan zoeken. Het noorden van Frankrijk is immers binnen een dag prima te realiseren. Kies je voor een auto uit het zuiden, dan wordt het een ander verhaal.

Vervolg

Wanneer je uiteindelijk je droomauto hebt gevonden en hebt opgehaald, is het zaak een Nederlands kenteken aan te vragen. Je auto staat immers nog op een frans kenteken. Dit kun je doen door je auto te laten keuren door de RDW. Dan wordt er gekeken of je auto voldoet aan alle gestelde eisen om te mogen worden voorzien van een kenteken en zo de weg op mag. Vervolgens is het zaak dat je de BPM betaald. Dit is de belasting die je verplicht bent af te dragen. Dit kun je eenvoudig via de website van de belastingdienst doen. Vind je het lastig en ben je bang fouten te maken, dan is het verstandig dit proces uit handen te geven. Wanneer je dit namelijk niet volledig of onjuist doet, dan kan dit voor een vervelende verrassing zorgen.