Auto importeren België kosten

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto of wellicht een jonge occasion? Dan biedt ons eigen land natuurlijk allerlei verschillende mogelijkheden om er eentje aan te schaffen. Je kunt de verschillende marktplaatsen afstruinen of naar een dealer bij je in de buurt. De kans dat jij je favoriete auto in no-time hebt gevonden is met al deze mogelijkheden natuurlijk vrij groot. Toch is het niet voor iedereen weggelegd om zijn of haar favoriete auto in eigen land te vinden. Toch zijn er buiten Nederland tal van andere mogelijkheden om jouw favoriete auto te vinden. Zo kun je kijken naar bijvoorbeeld onze oosterburen, maar steeds vaker zien we dat er ook wordt gekozen om een auto te importeren uit België. In dit artikelen vertellen we je de voordelen, maar ook de kosten van het importeren van een auto uit België.

Voordeel auto importeren uit België

  • België ligt relatief dicht bij Nederland. Dat betekend dat je eenvoudig de grens over kunt om zo een kijkje te nemen en wellicht proefrit te maken. Daarnaast spreken we praktisch dezelfde taal, dus ook qua communicatie zal er geen uitdaging zijn.
  • Prijsvoordeel. Wanneer je kiest voor een auto uit het buitenland, dan zal dit doorgaans ook een flink prijsvoordeel met zich meebrengen. Simpelweg, doordat autorijden in het buitenland voordeliger is dan bij ons.

Wat kost een auto importeren uit België?

Wanneer je ervoor kiest een auto te importeren uit België, dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Zo heb je een CVO nodig, dit is een certificaat van Overeenstemming, daarnaast dient de auto te zijn voorzien van een geldige keuring en als laatst een kentekenbewijs. Met deze papieren is het mogelijk je auto te registreren in Nederland.

Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn belastingen en ook kosten voor het transport. Wil je hem liever zelf naar Nederland rijden, dat kan natuurlijk ook. De grootste kostenpost is de BPM. Wanneer je in Nederland een auto koopt, dan is dit al door de importeur afgedragen. Koop je er één in België, dan is het goed een specialist in te schakelen die voor jou kan berekenen welk bedrag jij dient af te dragen aan de belastingdienst.