Auto importeren Amerika

Het importeren van een auto binnen Europa, dat is voor velen nog wel te begrijpen en ook te realiseren. Maar wat doe je, als jij je favoriete auto hebt gespot buiten ons eigen continent? Welke zaken dien je dan allemaal te regelen en niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kosten? Je kunt je immers voorstellen, dat je voor een auto niet even op en neer vliegt naar Amerika om een proefrit te maken. Het is dus belangrijk, dat je vooraf exact weet wat van belang is alvorens je ervoor kiest een auto te importeren uit Amerika. Omdat het importeren net iets anders gaat, dan wanneer je een auto uit Duitsland of andere Europees land haalt, is het belangrijk rekening te houden met onderstaande zaken.

Zoektocht

Alles valt en staat natuurlijk met je zoektocht. Toch is de kans vrij klein, dat je een auto die je in Amerika haalt hier met enige regelmaat op de weg hebt gezien. De voornaamste reden dat mensen kiezen voor het importeren van een auto uit Amerika, is omdat ze deze tijdens hun verblijft zijn verknocht aan de prachtige auto’s die Amerika kent. Vervolgens kun je je prima vanuit huis na je vakantie via de bekende sites zoals Ebay verder oriënteren en de mogelijkheden van de aanschaf van zo’n auto verder onderzoeken. Vind je het lastig om zelf te doen, dan zijn er ook tal van bedrijven die je begeleiden of het hele traject voor je van A tot Z uit handen nemen.

Aankoop

Nadat je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt, is het zaak je auto naar Nederland te krijgen. Je kunt ervoor kiezen je auto zelf naar de haven in Amerika te rijden, maar je kunt dit ook laten doen. Wanneer je auto hier naar toe wilt laten komen, kan het zijn afhankelijk van de staat waarin jij je bevindt, je een additionele belasting moet betalen. Deze kan variëren van 0 tot 12 % over het aankoopbedrag. Daarnaast betaal je ook invoerkosten wanneer jij een auto importeert uit Amerika. Je betaald hiervoor 10 % van het aankoopbedrag inclusief transportkosten. Als laatste kostenpost kennen we uiteraard de BTW. Dit is 21%, die betaal je vervolgens enkel over de aanschafwaarde van de auto.