Wat is het voordeel van een elektrische auto?

Bij het importeren van een auto is een elektrische auto steeds populairder. Of je de auto nu zakelijk wilt gaan rijden of voor prive gebruik, de elektrische auto is hot. Wanneer je een elektrische auto wilt importeren voor zakelijk gebruik kun je een elektrische auto bijvoorbeeld uit 2020 importeren waardoor deze nog tot 2025 slechts 8% bijtelling heeft in plaats van de 16% bijtelling die nu geldt. Naast het fiscale en financiële voordeel om een elektrische auto te importeren, zijn er nog veel meer voordelen van een elektrische auto. Onze top 3:

1.      Comfort van een elektrische auto

Het rijden in een elektrische auto is ongeëvenaard. Het rijden in volledige stilte is een unieke rijervaring die je beleefd moet hebben om het te geloven. Het comfort wat je ervaart door geen motorgeluid meer te horen is heel bijzonder. Hierdoor is een elektrische auto een perfecte reisgenoot, ook om lekker mee op vakantie te gaan. Tijdens je vakantietrip naar het buitenland zoek je een hotel met laadpaal onderweg, zodat je auto opgeladen kan worden terwijl je zelf ook aan het opladen bent met een lekker diner en welverdiende nachtrust.

2.      Overal zijn laadpalen

Waar je 5 jaar geleden nog moest zoeken naar laadpalen, zijn er tegenwoordig alleen in Nederland al meer dan 75.000 laadpalen beschikbaar als openbare lader of snellader. Ook op het gebied van snelladers zie je steeds meer plekken waar deze beschikbaar komen. Fastned was de pionier met snelladers langs de snelweg, maar tegenwoordig hebben zelfs nieuwe Lidl supermarkten (gratis!) snelladers beschikbaar. Ook bij hotels en in het buitenland zijn er steeds meer laadpalen, waardoor een hotel met laadpaal Frankrijk nu ook beschikbaar is bijvoorbeeld.

3.      Duurzaamheid

Hoewel er nog wel eens getwist wordt over hoe duurzaam een elektrische auto nu echt is, is iedereen er het er in ieder geval over eens dat het altijd duurzamer is dan een benzine of diesel auto rijden. Je draagt dus rechtstreeks bij aan de reductie van de CO2 en fijnstof uitstof door een elektrische auto te rijden. Hierdoor draag jij je steentje bij aan het oplossen van de klimaatcrisis, zeker als je het kunt combineren met zonnepanelen en een thuislader.