Voor en nadelen auto importeren

Er worden steeds meer auto’s geïmporteerd naar Nederland en dat is niet voor niets. Het brengt een heleboel voordelen met zich mee. Natuurlijk als eerst de prijs. In onder andere Duitsland zijn de autoprijzen vele malen lager waardoor het een stuk aantrekkelijker is om in dat land je nieuwe voertuig aan te schaffen.

Een ander voordeel is dat het bereik groter is waardoor het aanbod waar je uit kunt kiezen enorm is. Je vindt daardoor altijd een auto die echt bij jou past met alle interieuraccessoires die je wenst. Ook kun je ook nog eens besparen op de BPM wat op kan lopen tot duizenden euro’s. Nadelen kent het importeren van auto’s ook. Zo is de geschiedenis niet altijd even betrouwbaar en valt dit onvoldoende te controleren. Het kan zijn dat je voor niets een bezichtiging hebt omdat de verkoper onjuiste informatie heeft aangeboden. Verder zal de auto een mindere waarde hebben als je deze in Nederland wilt verkopen.

Tot slot moet je rekening houden met het aanschaffen van een voertuig in Zwitserland of Groot-Brittannië. Deze twee landen zijn geen lid van de EU wat betekent dat je ook nog invoerrechten moet betalen.