Velgen vuil? Zo maak je ze terug stralend!

Wanneer je een prachtige auto hebt, dan mogen stralende velgen natuurlijk niet ontbreken. Je draagt namelijk toch ook geen oude schoenen onder een nieuw pak? Tijd dus om hier wat aan de te doen! Omdat het een stuk eenvoudig is om je velgen zelf schoon te maken, hebben we enkele tips voor je die je hierbij kunnen helpen want met een goede velgenreiniger en handwerk kun jij dit ook. Zo hoef je dus niet speciaal naar een garage om je velgen te laten reinigen. Doe er dus je voordeel mee!

Zorg ervoor dat je velgen goed nat zijn

Voordat je begint met het schoonmaken van je velgen, is het zaak dat je je velgen niet alleen goed nat maakt, maar dit ook gedurende het schoonmaken zo houdt. Doordat er natuurlijk allerlei vuil vrij komt, dan zit zorgen voor krassen. Door het geheel continu nat te houden voorkom je dat het vuil je velgen kan beschadigen en wordt het door het water eenvoudig en snel afgevoerd.

Gebruik een speciale velgenreiniger

Nu je het geheel nat hebt en het grove vuil hebt verwijderd, is het tijd voor het echte werk. Hiervoor gebruik je bij voorkeur een velgenreiniger, zodat je voorkomt dat je je velgen beschadigd. Dit kun je eenvoudig met een natte doek of een washandje op je velgen aanbrengen en je velgen er vervolgens goed mee schoonmaken. Ook hier is het weer belangrijk dat je voldoende water gebruikt, zodat je de velgen met het vuil niet kunt beschadigen.

Spoel het geheel schoon

Wanneer je klaar bent, is het tijd om je velgen goed af te spoelen. Schroom er dus ook niet voor om dit met wat extra water te doen, zodat je zeker weet dat alles schoon is. Zijn ze helemaal schoon, maak ze dan droog met een doek, zodat je geen last krijgt van vlekken. Alles gelukt, dan zijn ze velgen weer als nieuw!

Gebruik een wax

Uiteraard kun je als finishing touch er nog voor kiezen je velgen te waxen voor een extra stralend resultaat. Echter is dit niet per se nodig en kan het ook prima zonder. Wel is het verstandig om dit eens in de zoveel tijd te doen, zodat je ervoor zorgt dat het geheel goed beschermd blijft en mooi blijft stralen.