Private lease aanbod vergelijken

Binnen de automarkt is het steeds populairder geworden om een auto te private leasen. Hierbij lease je een auto als particulier en rijd je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Het grote voordeel is dat je dan alleen nog de benzine (en eventuele boetes) hoeft te betalen, naast het vaste bedrag wat je voor de private lease kwijt bent.

Doordat private lease steeds populairder is geworden, is het aanbod private lease auto’s ook steeds groter geworden. Alle automerken bieden het via hun dealerbedrijven aan en ook leasemaatschappijen die voorheen alleen zakelijke lease aanboden hebben nu ook een aanbod private lease auto’s. Vanwege het grote aanbod ligt het op de loer dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Tijd dus om een paar tips te geven hoe je het private lease aanbod het beste kunt vergelijken.

Tip 1: vergelijk appels met appels

In het aanbod wat je tegenkomt is het belangrijk om appels met appels te vergelijken. De prijs van een private lease auto wordt bepaald door de waarde van de auto, de loopduur van het contract en het aantal kilometers wat je per jaar rijdt. Bekijk bij speciale aanbiedingen dus goed of de auto, loopduur en kilometers per jaar gelijk is aan een ander aanbod.

Tip 2: zelf auto samenstellen of voorraad kiezen

Bij private lease heb je de mogelijkheid om helemaal zelf een nieuwe auto samen te stellen, precies met alle opties en accessoires die jij het liefste wilt. Dat heeft als voordeel dat je de auto krijgt die je zelf het liefste wilt. Toch kan het ook interessant zijn om te kijken naar een auto die vanuit voorraad aangeboden wordt. Deze auto’s worden door de aanbieders in bulk ingekocht, waardoor ze extra korting krijgen en de prijs hiervan waarschijnlijk lager is dan een auto die exact naar jouw wensen wordt besteld.

Tip 3: kijk naar de contractvoorwaarden

Doordat je bij een private lease overeenkomst een contract voor meerdere jaren aangaat, is het belangrijk om de kleine lettertjes goed te vergelijken. Wat zijn de voorwaarden om het contract af te kopen, zijn er speciale voorwaarden voor wanneer je geen werk meer hebt en wat gebeurt er met de eindafrekening wanneer je meer of juist minder kilometers hebt gereden dan van tevoren in het contract opgenomen.