Importauto tweedehands kopen

Het importeren van een auto kan soms best overweldigend zijn. Ondanks dat het vrij eenvoudig is om uit te leggen en dat de stappen die je moet ondernemen overzichtelijk zijn, is het toch een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er dealers en garages die dit inzien en mooie occasions uit het buitenland importeren naar Nederland om als online occasion bijvoorbeeld aan te bieden. Het tweedehands kopen van een importauto heeft een aantal voor- en nadelen, die zetten we graag even voor je onder elkaar zodat je hier scherp op kan zijn.

Importauto occasion herkennen

Het lastigste is om een importauto te herkennen. Je kunt dit het beste doen door een check te doen op het kenteken op de website van de RDW. Hier krijg je namelijk twee data te zien. De datum eerste toelating is de datum dat het kenteken waar dan ook ter wereld uitgegeven is, vanaf deze datum is de auto dan ook gaan rijden. De andere datum is de eerste toelating in Nederland, dit is de datum per wanneer de auto voor het eerst een Nederlands kenteken heeft gekregen.

Voordelen

De grootste voordeel zit vaak in de prijs van een importauto occasion. Deze zal gemiddeld wat lager liggen dan gewone tweedehands auto’s die verkocht worden. Anders zou het ook geen zin hebben om een auto uit het buitenland te importeren, dan kun je net zo goed een auto die al in Nederland staat kopen.

De uitzondering hierop zijn bijzondere auto’s of bijzondere uitvoeringen die niet veel in Nederland zijn verkocht, daarvoor is import soms de enige optie om die auto uberhaupt naar Nederland te krijgen.

Nadelen

Hoewel bij een Nederlandse auto de historie ook niet 100% te achterhalen is, valt dat bij een importauto al helemaal moeilijk te bewijzen. Vraag altijd naar de facturen van het gepleegde onderhoud en staar je niet blind op een onderhoudsboekje met stempels – die zijn makkelijk te vervalsen. Twijfel je? Laat dan altijd een aankoopkeuring doen bij een andere Bovag garage of door de ANWB.