Hoe kan ik Formule 1 live kijken?

Ben je net als vele andere fan van de Formule 1 of vind je het gewoon heerlijk om op zondagmiddag naar te kijken? Dan kan dit natuurlijk op allerlei verschillende manieren. Wel is het goed te weten dat het voor de Ziggo abonnees vanaf nu niet meer mogelijk is om de live races te bekijken, waar we dat de afgelopen jaren wel gewend waren. Je bent hiervoor aangewezen om een abonnement bij Viaplay bestellen. Hoe je dan wel (gratis) Formule 1 live kunt kijken, vertellen we je in dit artikel.

Hoe kijk ik Formule 1 live?

Wat hebben we de afgelopen jaren genoten van de Formule 1 via Ziggo. Hoewel het soms wel erg jolig was, hoort voor veel Nederlanders het commentaar van Olav Mol net zo bij Formule 1, als slagroom bij een appeltaart.

Formule 1 via Duitsland

Natuurlijk is ook de Formule 1 bij onze oosterburen ontzettend populair. Waar je het in Nederland alleen kunt zien met een abonnement bij Viaplay, is het in Duitsland voor een aantal races op het open kanaal. RTL zendt het namelijk per seizoen een aantal wedstrijden volledig kosteloos live uit. Wel heeft dit enkele nadelen. Zo wordt er logischerwijs alleen Duits gesproken, is er ontzettend veel reclame en mis je ook veel wedstrijden. Mochten deze aspecten je niet veel uitmaken, dan is dit dus een prima alternatief om toch wat races te kunnen bekijken.

Livestream via Twitch

Een andere manier om live Formule 1 te kunnen kijken is via een gratis Formule 1 stream op Twitch. Wel is het belangrijk goed te zoeken. Het is namelijk niet volledig toegestaan om via hier te streamen. Dit zal je ook al snel merken aan de kwaliteit van de streams. Het leuke hieraan is wel dat je wordt voorzien van een heel ander type commentaar dan wat je normaal gesproken gewend bent wanneer je via één van de bekende kanalen naar Formule 1 kijkt.