Het interieur van je auto reinigen

Je auto is voor velen van ons een zeer waardevol bezit. Zeker wanneer je een auto ook nog eens geïmporteerd hebt, zal je een specifiek merk, model en type auto hebben die je met veel liefde en aandacht wilt behandelen. Sowieso om de auto gewoon netjes te houden om er zelf fijn in te kunnen rijden, maar ook zeker om de waarde van je auto te beschermen. De buitenkant van je auto wassen is dan voor iedereen gesneden koek. Even naar de wasstraat of zelf met een sopje de buitenkant wassen geeft ook veel voldoening. Je hebt eer naar je werk, omdat het voor en na resultaat heel erg opvalt. Het auto interieur reinigen wordt hierbij nog wel eens overgeslagen, zonde! Juist het interieur van je auto verdiend jouw aandacht. Door het interieur goed periodiek te reinigen zorg er je ervoor dat het interieur veel minder snel slijt, daardoor langer meegaat en langer mooi blijft.

Leer schoonmaken

Heb je lederen bekleding dan is het schoonmaken hiervan extra belangrijk. Leer kan na verloop van tijd namelijk uitdrogen, waarna het barstjes kan gaan vertonen – of nog erger kan scheuren. Hierdoor is het belangrijk het leer goed te behandelen. Dat doe je door enerzijds het leer goed te reinigen. Anderzijds doe je dit door het leer te behandelen met een leder balm of leerconditioner. Dit zorgt ervoor dat het leer weer ‘gevoed’ wordt en niet gaat uitdrogen.

Vloermatten

Een van de makkelijkste dingen in je interieur om schoon te maken zijn de vloermatten. Deze haal je er makkelijk uit en kun je zo even op straat schoon kloppen. De vloermatten worden als eerst vies omdat deze het intensiefst gebruikt worden. Hierdoor kunnen deze ook sneller lelijk worden. Onze tip zou dan ook zijn om iedere 3-5 jaar je vloermatten gewoon te vervangen. Via de garage kun je origineel setje vloermatten krijgen voor ongeveer €50-€100, waarna je auto er direct weer een stuk schoner en mooier uit ziet. Wat ons betreft altijd de (kleine) investering waard!