Formule 1 kijken 2022

De formule 1 is weer begonnen. Sinds dit jaar – 2022 – zijn er nieuwe regels, nieuwe coureurs en zijn de kaarten voor alle teams weer opnieuw geschud. Dit betekent dat iedereen weer kans maakt om wedstrijden te winnen en is het de vraag wie zich er aan het einde van het jaar wereldkampioen formule 1 2022 mag gaan noemen. Na 7 jaren waarin Mercedes domineerde, is vorig jaar de hegemonie doorbroken en won Max Verstappen zijn eerste wereldtitel. Gaat Mercedes het dit jaar weer goed doen, blijft Verstappen winnen en hoe staan de andere teams als Ferrari en McLaren er dit jaar voor?

Veel vragen die voor ons als kijkers beantwoord gaan worden, waardoor de sport ook zo spannend is om naar te kijken. Hoog tijd om dus eens snel te kijken naar de veranderingen van Formule 1 voor dit jaar!

Nieuwe zender

Voor jou als kijker is de grootste verandering wellicht dat Formule 1 niet meer uitgezonden wordt door Ziggo, maar door een nieuwe zender. Een betaalzender helaas, namelijk het Scandinavische ViaPlay. Met een betaald abonnement krijg je toegang tot de ViaPlay app, zodat je Formule 1 kunt blijven kijken.

Wist je dat de Formule 1 samenvattingen wel bij Ziggo te zien zullen zijn? Daarnaast behoudt het NOS ook het recht om de Formule 1 samenvatting uit te blijven zenden.

Nieuwe regels voor de Formule 1 auto’s

Voor de Formule 1 auto’s zijn er vooral op aerodynamisch vlak nieuwe regels geïntroduceerd. Met andere woorden, de buitenkant van de auto’s ziet er compleet anders uit dan de jaren hiervoor. Dit is gedaan met de bedoeling dat inhalen makkelijker gemaakt wordt. Zo zie je dat de auto’s van 2022 er eenvoudiger uit zien, met minder kleine mini vleugeltjes overal.

Daarnaast zijn er grotere banden en velgen geïntroduceerd bij de Formule 1. De nieuwe banden zijn 18” groot – wat de gemiddelde normale auto op de weg ook heeft – maar natuurlijk wel een stuk breder. Doordat de banden en velgen groter zijn, moet er meer grip zijn en moet de band veiliger zijn.