100 dagen voor Kerst

Het is officieel 100 dagen tot eerste kerstdag. Terwijl de zomervakantie misschien nog maar net voorbij is, lijkt Kerstmis dit jaar eerder dan ooit in de winkelrekken te komen. Hoewel het misschien voorbarig lijkt, aangezien de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, is het een goed idee om vroeg te beginnen, zodat je de kosten van de feestdagen kunt spreiden.

1. Stel een budget in

Nu de inflatie stijgt en de lonen achterblijven, zullen veel mensen proberen te bezuinigen, wat zou kunnen betekenen dat ze minder uitgeven met Kerstmis. Voorkom dat je te veel geld uitgeeft of in de schulden komt door uit te zoeken wat je zich kunt veroorloven om uit te geven en een budget vast te stellen waar je zich aan kunt houden.

Stel een algemeen budget in en wijs vervolgens een bedrag toe aan geschenken, eten, woondecoratie enz. Het is een goed idee om te proberen in volgorde van prioriteit te werken in geval van te hoge uitgaven of onverwachte kosten. Je wilt bijvoorbeeld zeker niet zonder geld komen te zitten voor een lekker te gaan eten.

2. Splits de kosten

Maak je geen zorgen als je nog geen geld opzij hebt gezet, want er is nog tijd om te sparen. Zodra je een realistisch budget heeft opgesteld, verdeel je de kosten over de resterende betaaldagen om de last net voor Kerstmis te verlichten.

3. Probeer te besparen op de kleine dingen

Als je een beperkt besteedbaar inkomen hebt, is het misschien geen optie om een ​​groot deel van je loon opzij te zetten. Je kunt in plaats daarvan de komende maanden microsparen proberen.

Er zijn nog 100 dagen tot Kerstmis en je zou verbaasd zijn hoeveel je kunt besparen door aan de dagelijkse portemonnee te trekken. Probeer de lunch mee naar je werk te nemen in plaats van dure broodjes uit de coffeeshop te kopen, en het geld opzij te zetten dat je elke dag zou hebben uitgegeven voor wat extra kerstgeld.

4. Verzamel wat extra geld bij elkaar

Voor veel gezinnen is het dit jaar misschien onmogelijk om extra geld te vinden voor Kerstmis. Maar met nog 100 dagen te gaan, is er nog tijd om wat extra geld binnen te halen.

5. Begin vroeg met winkelen

Veel retailers hebben hun feestelijke assortimenten al uitgebracht, dus het is een goed idee om vroeg te beginnen met winkelen wanneer je een geweldige aanbieding of deal ziet. Maak een lijst van wat je moet kopen en voor wie je cadeaus moet kopen, en wanneer je een koopje ziet, kun je het opbergen en het van de lijst afvinken. Dit geeft je ook de tijd om rond te shoppen voor de beste deals, in plaats van je op kerstavond te haasten en te veel te betalen. Houd je ogen open voor de beste kortingen en deals op Qorting.nl.