100 dagen voor Kerst

Het is officieel 100 dagen tot eerste kerstdag. Terwijl de zomervakantie misschien nog maar net voorbij is, lijkt Kerstmis dit jaar eerder dan ooit in de winkelrekken te komen. Hoewel het misschien voorbarig lijkt, aangezien de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, is het een goed idee om vroeg te beginnen, zodat je de kosten van de feestdagen kunt spreiden.

1. Stel een budget in

Nu de inflatie stijgt en de lonen achterblijven, zullen veel mensen proberen te bezuinigen, wat zou kunnen betekenen dat ze minder uitgeven met Kerstmis. Voorkom dat je te veel geld uitgeeft of in de schulden komt door uit te zoeken wat je zich kunt veroorloven om uit te geven en een budget vast te stellen waar je zich aan kunt houden.

Stel een algemeen budget in en wijs vervolgens een bedrag toe aan geschenken, eten, woondecoratie enz. Het is een goed idee om te proberen in volgorde van prioriteit te werken in geval van te hoge uitgaven of onverwachte kosten. Je wilt bijvoorbeeld zeker niet zonder geld komen te zitten voor een lekker te gaan eten.

2. Splits de kosten

Maak je geen zorgen als je nog geen geld opzij hebt gezet, want er is nog tijd om te sparen. Zodra je een realistisch budget heeft opgesteld, verdeel je de kosten over de resterende betaaldagen om de last net voor Kerstmis te verlichten.

3. Probeer te besparen op de kleine dingen

Als je een beperkt besteedbaar inkomen hebt, is het misschien geen optie om een ​​groot deel van je loon opzij te zetten. Je kunt in plaats daarvan de komende maanden microsparen proberen.

Er zijn nog 100 dagen tot Kerstmis en je zou verbaasd zijn hoeveel je kunt besparen door aan de dagelijkse portemonnee te trekken. Probeer de lunch mee naar je werk te nemen in plaats van dure broodjes uit de coffeeshop te kopen, en het geld opzij te zetten dat je elke dag zou hebben uitgegeven voor wat extra kerstgeld.

4. Verzamel wat extra geld bij elkaar

Voor veel gezinnen is het dit jaar misschien onmogelijk om extra geld te vinden voor Kerstmis. Maar met nog 100 dagen te gaan, is er nog tijd om wat extra geld binnen te halen.

5. Begin vroeg met winkelen

Veel retailers hebben hun feestelijke assortimenten al uitgebracht, dus het is een goed idee om vroeg te beginnen met winkelen wanneer je een geweldige aanbieding of deal ziet. Maak een lijst van wat je moet kopen en voor wie je cadeaus moet kopen, en wanneer je een koopje ziet, kun je het opbergen en het van de lijst afvinken. Dit geeft je ook de tijd om rond te shoppen voor de beste deals, in plaats van je op kerstavond te haasten en te veel te betalen. Houd je ogen open voor de beste kortingen en deals op Qorting.nl.

Herken een import auto via kenteken check (voor Europa)

Een auto importeren is tegenwoordig erg populair. Doordat er veel vraag is naar goede occasions en we steeds meer auto gaan rijden door onder andere de corona crisis springen veel autobedrijven en particulieren in de mogelijkheid om een auto te importeren. Hoewel het best een klus is om een auto uit Duitsland, België of een ander land te importeren, is het best makkelijk mogelijk. Nadat de auto bij een buitenlands autobedrijf gekocht is, kun je deze naar Nederland vervoeren en moet je bij de RDW – de Rijksdienst Wegverkeer – de auto laten keuren en ontvang je een Nederlands kenteken. Dit is altijd een splinternieuw kenteken omdat de auto voor het eerst een Nederlands kenteken krijgt. Zo gebeurd het dus dat een auto van bijvoorbeeld 5 of 10 jaar oud een kenteken krijgt die ook een splinternieuwe auto krijgt. Hierdoor kan het soms onduidelijk zijn hoe oud een auto precies is, omdat het kenteken dit dus niet altijd goed aangeeft.

Kenteken check Europa

Als je op zoek bent naar een nieuwe tweedehands auto, kan het kenteken je normaal gesproken in Nederland veel informatie geven door een kentekencheck via https://www.kentekencheckrdw.nl/

Je krijgt dan gegevens van de RDW over het aantal eigenaren, de APK keuringen en kilometerstanden. Als een auto echter geïmporteerd wordt, krijgt deze bij toelating in Nederland een nieuw Nederlands kenteken. Door de RDW kentekencheck krijg je alleen de kenteken gegevens die bij de RDW bekend zijn. Een kentekencheck op een import auto geeft dan ook alleen de gegevens van de auto sinds deze in Nederland rijdt.

VIN check

Naast de kentekencheck van de RDW, kun je ook altijd nog een VIN check doen. De VIN – Vehicle Information Number – is wereldwijd een verplicht en uniform nummer waarbij elke auto een uniek VIN nummer heeft. Deze kun je via verschillende websites online raadplegen, waarbij je alle gegevens over de auto ontvangt die aan het VIN nummer te ontleden zijn. Zo geeft het aan waar de auto gemaakt is, welk merk het is, welke motor erin zit, welk jaar de auto gemaakt is en in welke fabriek de auto gemaakt is.

Hoe kan ik Formule 1 live kijken?

Ben je net als vele andere fan van de Formule 1 of vind je het gewoon heerlijk om op zondagmiddag naar te kijken? Dan kan dit natuurlijk op allerlei verschillende manieren. Wel is het goed te weten dat het voor de Ziggo abonnees vanaf nu niet meer mogelijk is om de live races te bekijken, waar we dat de afgelopen jaren wel gewend waren. Je bent hiervoor aangewezen om een abonnement bij Viaplay bestellen. Hoe je dan wel (gratis) Formule 1 live kunt kijken, vertellen we je in dit artikel.

Hoe kijk ik Formule 1 live?

Wat hebben we de afgelopen jaren genoten van de Formule 1 via Ziggo. Hoewel het soms wel erg jolig was, hoort voor veel Nederlanders het commentaar van Olav Mol net zo bij Formule 1, als slagroom bij een appeltaart.

Formule 1 via Duitsland

Natuurlijk is ook de Formule 1 bij onze oosterburen ontzettend populair. Waar je het in Nederland alleen kunt zien met een abonnement bij Viaplay, is het in Duitsland voor een aantal races op het open kanaal. RTL zendt het namelijk per seizoen een aantal wedstrijden volledig kosteloos live uit. Wel heeft dit enkele nadelen. Zo wordt er logischerwijs alleen Duits gesproken, is er ontzettend veel reclame en mis je ook veel wedstrijden. Mochten deze aspecten je niet veel uitmaken, dan is dit dus een prima alternatief om toch wat races te kunnen bekijken.

Livestream via Twitch

Een andere manier om live Formule 1 te kunnen kijken is via een gratis Formule 1 stream op Twitch. Wel is het belangrijk goed te zoeken. Het is namelijk niet volledig toegestaan om via hier te streamen. Dit zal je ook al snel merken aan de kwaliteit van de streams. Het leuke hieraan is wel dat je wordt voorzien van een heel ander type commentaar dan wat je normaal gesproken gewend bent wanneer je via één van de bekende kanalen naar Formule 1 kijkt.

Velgen vuil? Zo maak je ze terug stralend!

Wanneer je een prachtige auto hebt, dan mogen stralende velgen natuurlijk niet ontbreken. Je draagt namelijk toch ook geen oude schoenen onder een nieuw pak? Tijd dus om hier wat aan de te doen! Omdat het een stuk eenvoudig is om je velgen zelf schoon te maken, hebben we enkele tips voor je die je hierbij kunnen helpen want met een goede velgenreiniger en handwerk kun jij dit ook. Zo hoef je dus niet speciaal naar een garage om je velgen te laten reinigen. Doe er dus je voordeel mee!

Zorg ervoor dat je velgen goed nat zijn

Voordat je begint met het schoonmaken van je velgen, is het zaak dat je je velgen niet alleen goed nat maakt, maar dit ook gedurende het schoonmaken zo houdt. Doordat er natuurlijk allerlei vuil vrij komt, dan zit zorgen voor krassen. Door het geheel continu nat te houden voorkom je dat het vuil je velgen kan beschadigen en wordt het door het water eenvoudig en snel afgevoerd.

Gebruik een speciale velgenreiniger

Nu je het geheel nat hebt en het grove vuil hebt verwijderd, is het tijd voor het echte werk. Hiervoor gebruik je bij voorkeur een velgenreiniger, zodat je voorkomt dat je je velgen beschadigd. Dit kun je eenvoudig met een natte doek of een washandje op je velgen aanbrengen en je velgen er vervolgens goed mee schoonmaken. Ook hier is het weer belangrijk dat je voldoende water gebruikt, zodat je de velgen met het vuil niet kunt beschadigen.

Spoel het geheel schoon

Wanneer je klaar bent, is het tijd om je velgen goed af te spoelen. Schroom er dus ook niet voor om dit met wat extra water te doen, zodat je zeker weet dat alles schoon is. Zijn ze helemaal schoon, maak ze dan droog met een doek, zodat je geen last krijgt van vlekken. Alles gelukt, dan zijn ze velgen weer als nieuw!

Gebruik een wax

Uiteraard kun je als finishing touch er nog voor kiezen je velgen te waxen voor een extra stralend resultaat. Echter is dit niet per se nodig en kan het ook prima zonder. Wel is het verstandig om dit eens in de zoveel tijd te doen, zodat je ervoor zorgt dat het geheel goed beschermd blijft en mooi blijft stralen.

Een brommobiel in Utrecht gebruiken

Gaan winkelen in een grote stad

Het vervoer in een grote stad is vaak voor ouderen een groot probleem. Wanneer ze moeilijk ter been zijn en boodschappen moeten doen, dan moet er gebruik worden gemaakt van een vervoermiddel. Wanneer een gewone auto wordt gebruikt, is vaak het parkeren moeilijk en kostbaar in een grote stad. Daarom is een brommobiel kopen voor veel ouderen de oplossing. Het is een gemotoriseerd voertuig dat een beperkte snelheid heeft. De brommobiel van tegenwoordig is meestal vierwielig en daardoor op een kleine auto lijkt. Ze zijn voorzien van twee zitplaatsen naast elkaar. Door de beperkte grootte kunnen ze over het algemeen eenvoudig geparkeerd worden. Omdat een brommobiel uitgerust is met parkeersensoren, airco en airbag kunt u er comfortabel mee in de stad rijden. Een brommobiel kopen is niet eenvoudig. U moet zich goed laten voorlichten. U moet weten waar u wel en niet mag rijden. Zo mag u met een brommobiel niet op het fietspad rijden. De maximumsnelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur. Omdat men in een brommobiel mag rijden vanaf 16 jaar is er veel schooljeugd die ermee naar school gaan. Ze zijn heerlijk beschermd tegen weer en wind. Omdat er tegenwoordig steeds stoerdere modellen uit worden gebracht, zijn ze populair bij de jeugd aan het worden.

Een brommobiel kopen

Niemand zal zomaar even een brommobiel kopen. Je moet er eerst goed over nadenken wat je doet. Een brommobiel is zeker niet goedkoop. De prijs van een brommobiel ligt normaal gesproken tussen de € 10.000 en € 16.000. Veel jongeren zullen langer doorsparen, totdat ze 18 jaar zijn en in een gewone auto kunnen rijden, als ze een rijbewijs hebben. Om met een brommobiel te kunnen rijden, moet u slagen voor het theorie-examen van een brommer en het praktijkexamen van een brommobiel. Wanneer u een rijbewijs voor een brommobiel heeft, staat op uw AM-rijbewijs de code AM4. De 4 geeft aan dat hij 4 wielen heeft.

Een Microcar brommobiel

Wanneer u zo ver bent dat u een brommobiel wilt kopen, dan is het verstandig om een Microcar brommobiel aan te schaffen. Een Microcar brommobiel is een van de bekendste merken en ook best verkochte. Een Microcar brommobiel heeft een maximale ruimte en hoge instap. Het is een zeer comfortabel vervoermiddel dat van alle gemakken is voorzien. De grote portieren en hoge instap zorgen voor een gemakkelijke instap. De draaicirkel van een Microcar brommobiel is klein, waardoor het gemakkelijk is om ermee in de stad te manoeuvreren.

Het interieur van je auto reinigen

Je auto is voor velen van ons een zeer waardevol bezit. Zeker wanneer je een auto ook nog eens geïmporteerd hebt, zal je een specifiek merk, model en type auto hebben die je met veel liefde en aandacht wilt behandelen. Sowieso om de auto gewoon netjes te houden om er zelf fijn in te kunnen rijden, maar ook zeker om de waarde van je auto te beschermen. De buitenkant van je auto wassen is dan voor iedereen gesneden koek. Even naar de wasstraat of zelf met een sopje de buitenkant wassen geeft ook veel voldoening. Je hebt eer naar je werk, omdat het voor en na resultaat heel erg opvalt. Het auto interieur reinigen wordt hierbij nog wel eens overgeslagen, zonde! Juist het interieur van je auto verdiend jouw aandacht. Door het interieur goed periodiek te reinigen zorg er je ervoor dat het interieur veel minder snel slijt, daardoor langer meegaat en langer mooi blijft.

Leer schoonmaken

Heb je lederen bekleding dan is het schoonmaken hiervan extra belangrijk. Leer kan na verloop van tijd namelijk uitdrogen, waarna het barstjes kan gaan vertonen – of nog erger kan scheuren. Hierdoor is het belangrijk het leer goed te behandelen. Dat doe je door enerzijds het leer goed te reinigen. Anderzijds doe je dit door het leer te behandelen met een leder balm of leerconditioner. Dit zorgt ervoor dat het leer weer ‘gevoed’ wordt en niet gaat uitdrogen.

Vloermatten

Een van de makkelijkste dingen in je interieur om schoon te maken zijn de vloermatten. Deze haal je er makkelijk uit en kun je zo even op straat schoon kloppen. De vloermatten worden als eerst vies omdat deze het intensiefst gebruikt worden. Hierdoor kunnen deze ook sneller lelijk worden. Onze tip zou dan ook zijn om iedere 3-5 jaar je vloermatten gewoon te vervangen. Via de garage kun je origineel setje vloermatten krijgen voor ongeveer €50-€100, waarna je auto er direct weer een stuk schoner en mooier uit ziet. Wat ons betreft altijd de (kleine) investering waard!

Private lease aanbod vergelijken

Binnen de automarkt is het steeds populairder geworden om een auto te private leasen. Hierbij lease je een auto als particulier en rijd je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Het grote voordeel is dat je dan alleen nog de benzine (en eventuele boetes) hoeft te betalen, naast het vaste bedrag wat je voor de private lease kwijt bent.

Doordat private lease steeds populairder is geworden, is het aanbod private lease auto’s ook steeds groter geworden. Alle automerken bieden het via hun dealerbedrijven aan en ook leasemaatschappijen die voorheen alleen zakelijke lease aanboden hebben nu ook een aanbod private lease auto’s. Vanwege het grote aanbod ligt het op de loer dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Tijd dus om een paar tips te geven hoe je het private lease aanbod het beste kunt vergelijken.

Tip 1: vergelijk appels met appels

In het aanbod wat je tegenkomt is het belangrijk om appels met appels te vergelijken. De prijs van een private lease auto wordt bepaald door de waarde van de auto, de loopduur van het contract en het aantal kilometers wat je per jaar rijdt. Bekijk bij speciale aanbiedingen dus goed of de auto, loopduur en kilometers per jaar gelijk is aan een ander aanbod.

Tip 2: zelf auto samenstellen of voorraad kiezen

Bij private lease heb je de mogelijkheid om helemaal zelf een nieuwe auto samen te stellen, precies met alle opties en accessoires die jij het liefste wilt. Dat heeft als voordeel dat je de auto krijgt die je zelf het liefste wilt. Toch kan het ook interessant zijn om te kijken naar een auto die vanuit voorraad aangeboden wordt. Deze auto’s worden door de aanbieders in bulk ingekocht, waardoor ze extra korting krijgen en de prijs hiervan waarschijnlijk lager is dan een auto die exact naar jouw wensen wordt besteld.

Tip 3: kijk naar de contractvoorwaarden

Doordat je bij een private lease overeenkomst een contract voor meerdere jaren aangaat, is het belangrijk om de kleine lettertjes goed te vergelijken. Wat zijn de voorwaarden om het contract af te kopen, zijn er speciale voorwaarden voor wanneer je geen werk meer hebt en wat gebeurt er met de eindafrekening wanneer je meer of juist minder kilometers hebt gereden dan van tevoren in het contract opgenomen.

Welke auto verzekeringen zijn er?

Wanneer je een auto hebt aangeschaft, dan ben je in Nederland verplicht deze wanneer je er ook de openbare weg mee betreed deze te verzekeren. We kennen hiervoor een 3-tal verschillende mogelijkheden om een autoverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen voor een WA-verzekering, een WA + en ook een WA casco, afhankelijk van onder andere de leeftijd van je auto en ook de waarde kun je bepalen welke verzekering het beste voor jou geschikt is. Om je een idee te geven wat iedere verzekering inhoudt, hebben we ze voor jou stuk voor stuk verder uitgelicht!

WA-verzekering

Wanneer jij je auto WA verzekerd, dan betekent dit dat alleen de kosten worden vergoed door jouw verzekeraar van de tegenpartij. Eventuele eigen schade dien je dan zelf te bekostigen. Deze verzekering wordt meestal geadviseerd bij auto’s die ouder zijn dan 10 jaar. De reden hiervoor, is dat de waarde van deze auto’s vaak niet opweegt tegen de te betalen premie. Je kunt de eventuele schade aan je eigen auto vaak beter uit eigen zak betalen, dan dat je deze bij een verzekeraar declareert. 

WA + 

De WA+ verzekering wordt doorgaans geadviseerd bij auto’s ouder dan 5 jaar. Deze verzekering vergoed net als een WA verzekering ook enkel en alleen de kosten die door jou worden veroorzaakt aan de tegenpartij. Wel vergoed deze verzekering in tegenstelling tot de WA verzekering ook schade door brand, storm en eventuele diefstal van je auto.

WA Casco

Bij een WA casco verzekering kennen we een tweetal ‘smaken’ de WA beperkt casco en de WA volledig casco. De beperkte casco variant is in principe te vergelijken met een WA + verzekering. De andere variant is de WA volledige casco. Deze verzekering vergoed zowel de schade aan de auto van de tegenpartij, als de schade die wordt toegebracht aan je eigen auto. Deze verzekering is ook wel te vergelijken met de Allrisk verzekering. Welke doorgaans enkel wordt gekozen voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Welke verzekering past bij mij? 

Afhankelijk van de leeftijd van de auto, en de informatie welke autoverzekeringen zijn er beslis je welke autoverzekering je kiest. Wel is het goed te weten, dat wanneer je een oldtimer hebt, wellicht iets andere regels gelden. Laat je auto in dat geval eerst taxeren, alvorens je een verzekering afsluit.

Binnen een mum van tijd een bestelauto verkopen aan een opkoper

In uw carrière kan het zomaar zo eens voorkomen dat u uw bestelauto wilt gaan verkopen. Wellicht heeft u te vaak te maken gehad met schade of de kilometers op de teller lopen meer en meer op. Redenen genoeg dus om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde partij om de verkoop door te laten gaan. Binnen een mum van tijd  kunt u een bestelauto verkopen aan een opkoper. Zelfs als er sprake is van schade of bepaalde mankementen aan de wagen, dan de verkoop nog steeds tot een succes worden gerekend.

Het bedrag kunt u in contanten ontvangen of op uw bankrekening

Het kan zomaar zo zijn dat uw bestelauto binnen een mum van tijd verkocht is. U bent altijd in contact met dezelfde persoon als het aankomt op zowel de verkoop als de afwikkeling van de transactie. Het bedrag kunt u in contanten ontvangen of op uw bankrekening. Ook ontvangt u na het voltooien van de transactie een officieel RDW vrijwaringsbewijs 

U kunt een bus verkopen aan een ander bedrijf of aan een garage

U kunt een bus verkopen aan een ander bedrijf of aan een garage. Daarnaast is het ook mogelijk om een opkoper in de arm te nemen. Op deze manier profiteert u altijd van degelijkheid en zekerheid. Ook bent u altijd zeker van een fijne afwikkeling van het gehele proces en u komt nooit voor gekke verassingen te staan tijdens en na de verkoop.

Tijdens het verkopen van uw bestelauto kunt u altijd vertrouwen op een erg goede prijs

Het is volkomen normaal dat u graag de beste prijs ontvangt voor de bestelauto die u in de verkoop gaat zetten. Dit is ook een van de redenen waardoor veel bedrijven ervoor kiezen om een omkoper in te schakelen. Dit omdat een omkoper altijd over een erg goed netwerk beschikt en hierdoor snel kan schakelen met verschillende partijen. En daar plukt u direct de vruchten van voor uw bedrijf!

 

Lichtmetalen BMW velgen

Heb jij een auto aangeschaft, maar wil je deze een iets stoerdere look geven? Denk dan eens aan een set lichtmetalen velgen. Waar de reguliere stalen velgen vaak een eenvoudig patroon hebben, zijn lichtmetalen velgen een ware toevoeging voor iedere auto. Niet alleen optisch bieden deze velgen tal van voordelen, maar ook technisch gezien heeft een auto enorm veel voordelen bij het rijden op een lichtmetalen velg. Vooral bij een sportmodel, zal het gewicht wat het scheelt tussen de lichtmetalen en stalen velg het verschil kunnen maken tussen een fijne of uitmuntende acceleratie.

Waarom kiezen voor lichtmetalen velgen

We zien steeds vaker dat er vooral bij nieuwere auto’s wordt gekozen voor lichtmetalen velgen. Zoals we al even hebben benoemd geven deze velgen je auto een sportieve look en maximaal rijcomfort. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat je auto wel een cosmetische ingreep kan gebruiken, dan maak jij met een set lichtmetalen velgen absoluut verschil. De kosten voor een set lichtmetalen velgen zijn helaas ten opzichte van een set stalen velgen een stuk duurder, maar het is het geld absoluut meer dan waard! Gebruik bijvoorbeeld een velgen configurator om je eigen lichtmetalen velgen te maken.

Kosten

De kosten van lichtmetalen velgen kunnen flink uiteenlopen. Het is afhankelijk het de grote van de velg (aantal inch), maar ook het soort en de kwaliteit. Zo zijn er lichtmetalen velgen verkrijgbaar vanaf 150 tot wel enkele honderden euro’s. Je kunt het dus zelf zo gek maken als dat je dit zelf wilt.

BMW velgen

Heb jij een BMW en kan deze auto wel een boost gebruiken, kies dan voor een paar nieuwe BMW velgen. Je zult zien, dat wanneer jij deze velgen onder je auto plaatst of laat plaatsen, dat je auto een volledig nieuwe en vooral sportieve look heeft. De velgen van een auto kun je vergelijken met een paar schoenen. Jij loopt toch ook niet in een nieuw pak met oude sneakers? Doe dat dus met je auto ook niet! Je auto kan nog zo fraai zijn, maar met een paar oude of verroeste velgen wordt het volledige effect te niet gedaan. Daarnaast zullen BMW velgen ook bijdragen aan de waarde van je auto. Doordat de auto ineens een stuk aantrekkelijker en sportiever oogt, zal de groep potentiële kopers een stuk groter zijn.